Olympiade natuurwetenschappen

Op 30 maart 2017 namen zo'n 60 leerlingen van onze school deel aan de kangoeroewedstrijd.
1ste plaats : Robin Van der Borght (2 Latijn B)
2de plaats : Benjamin Van Hecke (2 Grla)
3de plaats : Yera Timmerman (2 Latijn B)
Proficiat aan deze top 3 en hartelijk dank aan iedereen die heeft deelgenomen.Olympiade natuurwetenschappen

Ondertussen is de medaille uitreiking van de natuurwetenschappenolympiade voorbij...En één van onze leerlingen behaalde een bronzen medaille! Proficiat Tijs Buggenhout uit 4 GrLat!Vastenvoettocht 2017

De vastenvoettocht bracht 4658,50 euro op. Volgende bedanking kregen wij van de organisatie Train the trainer die wij hiermee steunen.

"Wij, het hele noord team van Train the Trainer, zijn hier BIJZONDER BLIJ mee.
Niet enkel wij, vooral de leerkrachten en zeker de leerlingen van de scholen in Arusha zijn jullie bijzonder dankbaar.
Deze mooie som laat ons immers toe om:
- ondersteuning te bieden voor aangepaste materialen in de scholen
- het schoolgeld, uniformen en schoolmaterialen te betalen van een aantal kinderen die anders niet de kans zouden krijgen om onderwijs te genieten
- nog meer workshops te organiseren om de leerkrachten te vormen
- de kinderen met leerproblemen uit Samaritan Village Orphanage, bijlessen te laten volgen zodat ook hun kans op een betere toekomst verhoogt
Dank om jullie studenten te sensibiliseren, te betrekken bij een wereld die er niet zo mooi uitziet, die niet zoveel kansen biedt als de onze.
Dank om voor ons project te kiezen.
Dank aan alle stappers en hun sponsors, voor het fantastisch mooie bedrag!
Het zou ons tevens plezieren mochten jullie ook in jullie familie-, kennissen- en vriendenkring ons project willen promoten. Wij zijn nl. steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om mee te werken, zowel in België als in Tanzania. In bijlage sturen we jullie een flyer hierover. We verschaffen graag antwoorden op eventuele vragen die hierrond ontstaan. Aarzel niet iemand van ons team aan te spreken.
In oktober is een studiereis voorzien voor 3 leerkrachten en de lokale coördinator van ons project. Bij die gelegenheid komen we heel graag es langs indien dit jullie past. We contacteren jullie graag hierover op een later moment.
We wensen jullie nu een deugddoende Paasvakantie toe !
dank Sint-Vincentius !
hartelijke groet
Train the Trainer"


JON olympiade 2017

Op 15 maart ging de eerste ronde van de JON-olympiade door op onze school. Tijdens deze olympiade wetenschappen voor de tweede graad worden vragen gesteld over aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. Jens Cornelis van 4 wet A en Tijs Buggenhout van 4 Grieks-Latijn gaan door naar de volgende ronde op 19 april in Kortijk! Proficiat en veel succes!

Wiskunde olympiade 2017

Het wordt ieder jaar een beetje onwaarschijnlijker. We hebben nu reeds 8 leerlingen die doorgaan naar de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade. 6 voor de 2e graad en 2 voor de 3e graad.

Het niet verplichten, maar gewoon aanmoedigen van deelname, werpt zijn vruchten af! We hebben namelijk procentueel beduidend meer leerlingen die de tweede ronde halen dan gemiddeld in Vlaanderen.

Na ons bovengemiddeld slaagpercentage van deelnemers aan de toelatingsproef geneeskunde EN onze tweede (Wiktoria Szczech) en derde plaats (Tijs Buggenhout) in de finale van de olympiade (voor de tweede graad) vorig jaar, alweer een opsteker voor onze school!!

En... dan nog dit : Tijs Buggenhout uit 4GRLA slaagde (opnieuw) in een ware stunt. Hij behaalde namelijk 150/150 (jawel, jullie lezen het goed : het MAXIMUM) als je dan ook nog weet dat Tijs na 1u en 20 min reeds zijn proef inleverde, terwijl hij 3 uur mocht werken, ...tja een mens wordt er stil van. Zijn derde plaats van vorig jaar was dus zeker geen toeval. Dit jaar nog straffer??

Rode neuzendag


SVI TV Aflevering 2


2 LAT / GRLA
Onze klassen 2 Latijn en Grieks-Latijn hebben meegedaan met een wedstrijd van CC Belgica in Dendermonde. Thema: vijf zinnen of beelden verzinnen over 'Thuis'. Dit naar aanleiding van een theatervoorstelling over Odysseus als vluchteling. Resultaat was een klinkende overwinning. Op dinsdag 22 november mochten onze leerlingen gratis gaan kijken naar de voorstelling van Bronks, Nevski Prospekt en Junges Schauspielhaus Düsseldorf. Een speciale gebeurtenis, maar zeker de moeite waard!In november organiseerde onze school een vrij podium voor leerkrachten.
Dit is het resultaat:Geo-olympiade, oktober.

Op woensdag 26 oktober namen 8 moedige lln deel aan de eerste ronde van de geo-olympiade. Daarvan slaagden 6 lln .

Gezien de cesuur werd vastgelegd op 66% kan enkel Dagmar Moens (6LAWE) doorgaan naar ronde 2. Zij behaalde maar liefst 75 %. Met een gemiddelde van 56 % en op een totaal aantal deelnemers van bijna 1400, een schitterende prestatie!

Op 8 februari 2017 neemt zij het op tegen 329 andere leerlingen. Wij duimen voor jou, Dagmar.

Zuiddag in oktober, een stagiaire op het kabinet.

In het kader van Zuiddag 2016 mocht ik op donderdag 20 oktober een eigen Zuiddag stagiaire verwelkomen op mijn kabinet. Ellen Lauwers, een gedreven laatstejaarsstudente Humane Wetenschappen uit het SVI Gijzegem, kon het reilen en zeilen op een schepenkabinet voor één dag van dichtbij meemaken. Ellen werd tijdens haar stage ondergedompeld in de agenda van het wekelijkse College van Burgemeester en Schepenen alsook de agenda van de maandelijkse Gemeenteraad. Bovendien kreeg ze de kans om aanwezig te zijn tijdens enkele belangrijke vergaderingen binnen de domeinen Leefmilieu en Gezin & Kinderopvang. Ook een blik op mijn communicatiemiddelen zoals deze nieuwsbrief en enkele persberichten kon uiteraard niet ontbreken. Zuiddag is een organisatie voor én door jongeren die hen wereldwijd stimuleert om samen te strijden voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne 'Work for Change'. Meer dan 17.000 Vlaamse en Brusselse studenten tussen 15 en 20 jaar gaan dan voor één dag de beroepswereld in. De deelnemende jongeren schenken hun loon, dat 50 euro bedraagt, integraal aan een vooraf gekozen goed doel. Dit jaar worden de jongeren uit de favela in Rio gesteund, zij moeten dagelijks leven op de grootste vuilnisbelt ter wereld.


Zwerfvuilactie van Ilva op donderdag 13/10.

Alle leerlingen van het tweede jaar van de eerste graad gaan op stap om Gijzegem op te ruimen.

Eind september was er onze sportdag.

Begin September gingen onze LOSP-richtingen op sportstage.