Prestaties leerlingen

Lola Van den Eede (6LAWE) heeft gisteren de derde plaats behaald op het Belgisch Kampioenschap judo voor de jeugd (categorie U21, - 57kg).

Wiskunde olympiade : Er zijn dit jaar 10 (tien!!) leerlingen geslaagd voor de tweede ronde. Het percentage geslaagden van onze school komt hiermee ver uit boven het gemiddelde in Vlaanderen.

Valentijnsmarkt t.v.v. Nepal

De Valentijnsmarkt bracht 504 euro op voor Nepal. Van harte dank voor jullie vrijgevigheid!

De Minuut - SVI TV

Hier kan je alle filmpjes van 'de minuut' op SVI TV bekijken.

European Mathematical Cup (Europese wiskunde olympiade)

Tijs Buggenhout uit 5WEWI behaalde in de wedstrijd voor junioren de gouden medaille, met een resultaat van 29 op 30. Hij nam ook deel aan de wedstrijd voor senioren en behaalde daar de 25e plaats, eerste Belg, met 17 op 30.
Proficiat Tijs!
http://emc.mnm.hr/

Auteurslezing Luc DescampsWelzijnsdag 22 december

Wie denkt dat de vrijdag vóór de kerstvakantie voor onze leerlingen met zinloze bezigheidstherapie gevuld wordt, moet zijn mening dringend herzien! Vanzelfsprekend worden de leerlingen ertoe aangezet na te denken over de betekenis van Kerstmis in een kerstbezinning, maar het blijft niet bij holle woorden. Naar jaarlijkse traditie zetten we ons samen in voor een betere wereld, en tijdens deze welzijnsdag richten we ons op onze nabije omgeving.

We starten de dag om 8.00 met onze Winterbaar, die kadert in De Warmste Week van Q- Music. De leerlingen en leerkrachten kunnen tot 9.30 samen gezellig ontbijten aan een democratisch prijsje. De opbrengst gaat integraal naar onze welzijnsactie.

Bovendien hebben alle leerlingen van de school hun centje bijgedragen om voedselpaketten aan te kopen, en de leerlingen van het derde jaar stellen deze samen. De leerlingen van het tweede jaar maken kerstdecoratie om voedselpaketten te versieren. Deze voedselpaketten worden opgehaald door vzw Goedewil van Aalst. Deze vzw werd in 1988 gesticht door Ghie Ceule., die zich samen met een team van vrijwilligers inzet voor mensen in nood, zowel materieel, informeel als psychologisch.

De leerlingen van het vierde en vijfde jaar verzorgen een kerstevocatie en kerstconcert voor de bewoners van het RVT Sapientia en het WZC Aqua Vitae te Gijzegem. Zij zorgen er samen met hun leerkrachten voor dat alle bewoners die dit wensen, ook zij die niet goed te been zijn, in de feestzaal van onze school kunnen genieten van bezinnende teksten, muzikale intermezzo’s en kerstliederen.

Op deze manier wil onze school aan de kerstboodschap een concrete invulling geven. Het blijft niet bij holle worden over vrede op aarde, maar we zetten ons samen in om zorg te dragen voor de mensen in onze omgeving.

OUD-LEERLING LAURA VAN DEN BERGHE WINT PRIJS OP ‘SUSTAINABLE CAMPUS HACKETON’


Oud-leerling Laura Van den Berghe (EcWI 2013) heeft samen met twee studenten van de Copenhagen Businessschool en University de hoofdprijs gewonnen voor het beste innovatieve project binnen het thema ‘duurzaamheid’. Het trio mag zijn briljante idee in februari opnieuw gaan presenteren tijdens het Jongerencongres van de Verenigde Naties in New York.

Tijdens de 24-uur durende hacketon ontwierp Laura samen met haar medestudenten een systeem om punten te sparen. Telkens wanneer je een duurzame handeling doet (bijvoorbeeld met de fiets naar de campus komen), verdien je een punt. Omdat Copenhagen een echte fietsstad is en daardoor (ook) de schoolcampussen met sluikparkeren worstelen, focust het project zich op het fietsgebruik. Met de verzamelde punten kan de fietser bijvoorbeeld de huur van zijn bewaakte en overdekte fietsenstalling betalen; of in de cafetaria duurzame producten kopen.

De naam van het project is SUPO en staat voor SUstainable POints. SUPO werd verkozen als beste van de twintig geselecteerde voorstellen, uit 130 deelnemende groepen wereldwijd verspreid. Het systeem zal volgend academiejaar reeds ingevoerd worden op de campus van de Businessschool of Copenhagen en het is de bedoeling dat het op termijn op vele andere plaatsen wordt ingevoerd.

Saved by SVI

Op vrijdag 6 oktober nam onze school naar goede gewoonte deel aan de actie ‘Saved by the bell’. Wij steunen hiermee het ‘Teacher Trainings’ project van onze gedreven oud-leerkracht Carine Verleye. Met eenvoudig en zelfgemaakt, maar zeer doeltreffend en motiverend materiaal wordt de drempel om Engels te leren en te spreken verlaagd.

Meer informatie hierover kan je vinden op https://bikas.org/node/114

Leerlingen en leerkrachten brachten kleingeld mee en maakten hiermee een muntjestapijt. Bovendien werd er huisgemaakte speculaas en cake verkocht. Wij zamelden hiermee 445,69 euro in, waarmee we ons steentje bijdragen aan kwaliteitsvol onderwijs aan kinderen in Nepal.


Debatteren in de Kamer... Dat kunnen de leerlingen van 4 HUW B als de beste!
Geo-olympiade

Cesuur: minimum 66%
Aantal deelnemers: 1.412
Gemiddelde score: 56,02%
Standaard afwijking: 14.34
Minimum score: 2.94%
Maximum score: 94.12%
Aantal geplaatste deelnemers voor de tweede ronde is 371. Zij nemen hieraan deel op woensdag 7 februari 2018.

Preben Verhelst mag onze school in ronde 2 vertegenwoordigen: hij behaalde 66.17 %. Sander Rasschaert en An-Sofie Capelle misten op een haar na de selectie.
Proficiat aan alle deelnemers!


volkssterrenwacht MIRA

Een uitstap naar de volkssterrenwacht MIRA met de vrijwilligers van het 5e jaar.


Federaal Parlement

Op donderdag 19 oktober trokken de leerlingen van 4 HUW A naar het Federaal Parlement in het kader van het vak cultuurwetenschappen. In de voormiddag bouwden de leerlingen hun eigen stad of 'Democracity'. In de namiddag woonden ze onder andere de plenaire zitting van de Kamer bij. Ze vonden nog een gaatje in hun drukke agenda om op de foto te gaan met Federaal Minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders.


Zwerfvuilactie donderdag 12/10 !


Volleybal

Onze schoolploeg heeft alle wedstrijden gewonnen en gaat door naar de volgende ronde! Proficiat Amber, Tine, Marlies, Emma, Lore, Charlotte en Elena! Een mooie prestatie!


Mini-voetbaltornooi 1e graadBabbelwater zet leerlingen aan tot praten te Gijzegem

Op dinsdag 10 oktober kregen de leerlingen van het SVI Gijzegem een flesje ‘babbelwater’ ter gelegenheid van de Werelddag Geestelijke Gezondheid.

Op dinsdag 10 oktober was het Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Het thema van deze dag is ‘Samen Veerkrachtig’ en iedereen wordt uitgenodigd om stil te staan bij zijn of haar geestelijke gezondheid of die van anderen. Het SVI Gijzegem draagt zijn steentje bij om de leerlingen en leerkrachten ‘veerkrachtiger’ te maken. Gedurende het hele schooljaar werkt onze school rond ‘Fit in je hoofd’. Iedere maand brengen we een tip onder de aandacht, zoals buikademhaling aanleren als onderdeel van omgaan met stress, workshops rond beweging en creativiteit, een knuffeldag rond Valentijn … Dit project kreeg de naam’ SAVA?’

Op 10 oktober kregen iedere leerling en leerkracht een flesje water met een speciaal etiket met de tekst: SAVA? PRAAT EROVER! Op het etiket staan ook het logo van de school en van het ILB. Bovendien kregen de leerlingen een sticker om in hun agenda te kleven, met daarop de gegevens van personen binnen en buiten de school bij wie ze terecht kunnen als ze nood hebben aan een babbel of aan hulp. In de klassen hangen ook posters omhoog over de 10 stappen van ‘Fit in je hoofd’ en NokNok. We hopen dat deze actie de leerlingen en de leerkrachten ertoe aanzet even na te denken over hun eigen geestelijke gezondheid en om nog meer begrip te hebben voor problemen bij anderen. Samen werken we aan meer veerkracht!


Sportdag

Angel Podevyn 4LOSPA - Judo

Angel heeft een knappe derde plaats behaald op een internationaal tornooi in Polen.


De eerste schooldag.